NEYİ ARIYORUZ?
Mutluluk… Sürekli peşinden koştuğumuz, yada aradığımız  bir duygu. İnsan elbette mutluluğu arar. Ancak asıl soru şudur; mutluluk nedir? Kimimiz için para, kimimiz için sevgili, kimimiz için kariyer, kimimiz için uyumlu bir evlilik, belki bir araba, ev ya da bir parça çikolata... Hepimiz mutluluk istiyoruz. mutluluğu arıyoruz. Mutluluk resminin bile çizilemediği, gökten düşen üç elmadan birini kafaya isabet etme durumudur hani.
Mutluluk, istediğiniz her şeye sahip olmak değildir. Mutluluk, sahip olduklarınızın tadını çıkarmak, elde edilemeyenler için tasalanmamaktır. Sahip olduklarınla yetinmek ve onları iyileştirmek için çaba harcamaktır.  Bulunduğumuz şartlar ya da ortamlardan dolayı  mutlu olmak için, ya da mutluymuş gibi görünmek için yalanlar söylemeyi ya da popüler deyimle maskelere bürünmeyi  tercih ediyoruz. İyiysek kötü- kötüysek iyi, samimiyetsiz isek samimiymiş  gibi davranıyoruz. Bu bizi gerçek anlamda mutlu ediyor mu? Soruyor muyuz kendimize? Mutluluk bir var olma durumudur esasında. Ya mutlusundur ya da değilsindir. Kişisel gelişim kitaplarında buna bir çok ad verseler de yok şöyle mutluluk yok böyle mutluluk diye işin özüne bakıldığında  mutluluk bir seçimdir! Sen mutlu olmayı seçtiysen senin mutluluğunu kimse bozamaz. Dış etkenler veya yaşadıkların sadece keyfini kaçırır. Ama mutlu olma durumun, varlığın devam etmektedir.  
'Ve mutluluk bir kibrit çöpü. Artık ne kadar yanarsa…. ' demiş ya şair Edip Cansever... Elbette ki hayatımız her zaman mücadelelerle dolu olacaktır ve  kim ne derse desin herkesin istediği şeydir mutluluk. Mutlu olmak için içinde bulunduğunuz 'an' dan daha iyi bir zaman olduğuna karar vermek için beklemekten vazgeçin. Küçük  şeylerin değerini anlamak ama büyük şeylerin ne kadar çok istendiğini unutmamak gerekiyor. Sevmek, sevilmek, hayata pembe gözlüklerle veya at gözlükleriyle değil objektif bir gözlükle bakmak buna bakarken de umudu yitirmemek hep başarılı olmaya inanmaktır mutluluk. Ve unutmadan paylaşmaktır...

Yorumlar