'sev' ki 'sevgi' gör
Sevgisizlik… Uğruna yaşayacak ne kaldı ki dedirten durum. Elimizdeyken  kıymetini bilememizin, yanımızdayken  farkında olamamamızın, şımarıklığımızın, aymazlığımızın, kibrimizden dolayı elimizin tersiyle ittiklerimizin sonucudur sevgisizlik.
Hayat boyunca yapılan, geriye dönüp baktığınızda utandığınız her şeyin sonucudur sevgisizlik. İşlenen tüm suçların, yapılan tüm çirkinliklerin tek sebebidir yani. İnsan bedeni için ekmek, su ne demekse insan ruhu içinde sevgi o demektir.
Sevgiyi hayatımızdan kovduk ve yerine başka şeyler koyduk. İnsanlığın ortak problemi haline getirdik el birliği ile. Ağır bir hastalık gibi vücudumuzu yavaşça tahrip eden sevgisizlik; kalbimizde oluşan yalnızlık, huzursuzluk, mutsuzluk, korku, öfke, stres, depresyon, bencillik ve kıskançlık gibi olumsuz hislerle kendini her ortamda gösteriyor.  Çevremizde nereye bakacak olursa her yerde bir  kötülük, karmaşa, şiddet ve nefret görmek mümkün. Gözlerimiz sevgiden değil sevgisizlikten kör olmuş durumda. Sevdiğini söylemeyen insanlar, sevmekten korkan insanlar, bir darbe yediğinde herkesi aynı kefeye koyan korkaklarla doldu etrafımız.
Bir insanı derinden ve kalıcı olarak yaralayabilen yegane şeydir sevgisizlik. İnsan sevmek için yaratılmıştır . Sevilmeye muhtacız yani. Sevgisizlik yalnızlığın, yalnız hissetmenin nedenidir. Sevgisiz kişi, birilerinin aklında ve yüreğinde değildir. Yaşamın içinde değildir. Ruhu öldüren şeydir sevgisizlik. Sevgisiz zeka, insanı küstahlaştırır. Sevgisiz başarı, insanı kibirli yapar. Sevgisiz çalışma, insanı köle yapar. Sevginiz olmadıktan sonra daha çok paranız olsa, daha üstün olsanız, daha çok malınız, mülkünüz olsa ne olur?

Sevgisiz  hayat anlamsızdır. Hiçbir değer ifade etmez. İnsanlara şans verin. Tabi ki temkinli olmak da gereklidir ama  insanları tanımaktan kaçmayın. Siz siz olun sevginizi paylaşabileceğiniz insanları arayın, bulun. Sevdiğinizi söyleyin, sevginizi paylaşın ve gerçek sevgiyi sonsuza dek bırakmayın.

Yorumlar